De volgende dag
komt Mieke enthousiast thuis. Ze heeft in Douala geitenkaas op de kop getikt. Opmerkelijk
hoe snel we ‘luxe’ eten missen. Toch is in Buea best veel te vinden. Als je
goed zoekt tenminste. Iedere dag is er wel ergens een markt met vers fruit en
groenten. In een aantal supermarktjes verkopen ze pasta, rijst, en luxe
gerechten als pindakaas en jam. ’s Avonds, wanneer Buea transformeert tot een
barbecue paradijs, kun je heerlijk vlees, vis en omelet eten.
Een paar dagen
kijken we verlekkerd naar de geitenkaas in onze koelkast. We fantaseren over alle
mogelijk recepten die we kunnen maken. De meeste recepten vallen helaas af,
omdat veel ingrediënten niet te krijgen zijn. Ik wil spekjes proberen te maken van
een bevroren varkenspoot. De verkoper scheurt een stuk karton af, veegt het mes
langs een vieze doek schoon. Dan begint hij de poot op het stuk karton in
stukken te hakken.
Na een week
voorpret, smaakt de salade met geitenkaas goddelijk. Ik verheug me nu al op een
volgende trip naar Douala. Zouden ze ook Aziatische ingrediënten hebben? En
oude kaas? In onze keuken dringen inmiddels 'verse' kookluchten binnen van onze
buurvrouw. Misschien moeten we voor haar ook maar wat meenemen uit Douala.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten